Tannhelse
BESTILL TIME HER

Vennligst legg igjen navn og telefonnummer her så kontakter vi deg for avtale om time.

Du kan også nå oss på tlf: 61130825
Undersøkelse hos tannlegen

Det anbefales at man får undersøkt tenner og munnhule hos tannlege eller tannpleier regelmessig. Hvor ofte varierer fra person til person, men for de fleste vil en gang per år være tilstrekkelig. 

Implantater
Tenner og graviditet
Tannpleierens oppgaver
Hull i tennene

Karies er en svært vanlig tannsykdom som ubehandlet kan medføre store plager. Sykdommen innebærer at tannsubstans løses opp av syre som produseres av bakterier i munnhulen. Heldighvis er det mye man selv kan gjøre for å motvirke og forebygge karies.

Estetisk tannbehandling

Noen ganger vil det være behov for behandling som tar sikte på å forbedre estetikk. Dette kan for eksempel være fjerning av misfarginger ved hjelp av pussing eller kroner både fremtenner på grunn av frakturer.

Krone - Bro

Når tenner er så skadet at de ikke kan repareres med fyllinger, kan kroner være et alternativ. Broer kan være et alternativ når en eller flere tenner mangler.

Proteser

Avtagbare helprotese og delproteser kan være en mulig tannerstatning når flere eller alle tennene i kjeven mangler. Proteser består av et plastmateriale som fungerer som feste for kunstige tenner i plast. Proteser lages av en tanntekniker etter et nøyaktig avtrykk av kjevekammen og fremstillingen krever flere tannlegebesøk.

Rotfyllinger

Tenner med hull eller dype fyllinger kan være opphav til murring eller tannverk. Det er da oppstått en betennelse i nerven (pulpa) i tannen og nerven må da fjernes. En rotfylling innebærer at nerven renses bort og erstattes med et bakterietett materiale.

Tannkjøttbehandling

Et friskt tannkjøtt har lys rød farge og ligger stramt inntil tennene. Et betent tannkjøtt får en mørkere rødfarge, det blir hovent, kan føles ømt ved berøring og blør lett.

Tanntrekking - kirurgi

Råd før og etter tanntrekking eller kirurgi i munnhulen.

Vanlige problemer

Vanlige problemer kan bestå seg i tanngnissing, munntørrhet, børsteskader, frembrudd av visdomstenner osv. Spør tannlegen eller tannpleieren om du lurer på noe.

Barn og tannbehandling

Barn har som regel sitt første møte med tannklinikken i 3-års alder med et besøk hos tannpleieren.

Tannregulering

Overbitt og kryssbitt er typiske eksempler på tannstillingsfeil. Disse behandles av reguleringstannlegen.

Mjøstannlegene Gjøvik AS, Storgata 16, 2815 Gjøvik - Se kart